Bizarre roadtrips komen in allerlei vormen en maten. Maar hoe gek we ze ook voorbij zagen komen, het vervoersmiddel was tenminste altijd een auto. Het klinkt als het begin van een slechte mop, maar een Belg gaat van Bangkok naar Brussel en hij neemt mee: een TukTuk. Juist, zo’n omgebouwde scooter met drie wielen en een achterbak.

Waarom Sylvain Tihon uitgerekend een TukTuk kiest voor deze reis? Simpel: omdat het kan. Tenminste, we hopen voor hem dat het kan. Je wilt natuurlijk niet dat ie halverwege de rit opeens stukstuk gaat. Op dit moment is hij bezig met de laatste voorbereidingen om de TukTuk in orde te maken voor de Herculeaanse taak. Met een motor met 650 cc zal hij een topsnelheid van een duizelingwekkende 70 km/u kunnen bereiken.

Sylvain heeft twee routes uitgestippeld die hij zou kunnen volgen. Welke wegen hij kiest zal afhankelijk zijn van ‘verschillende factoren’. De eerste route zal onder de Kaspische Zee en de Zwarte Zee door gaan, waarbij hij via Iran zal gaan. Bij de tweede versie gaat hij via Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Rusland om weer in Europa te komen. Hoe hij ook gaat, de planning is om na acht maanden aan te komen in Brussel.

Via zijn Facebook-pagina en Instagram kun je zien of het Sylvain gaat lukken om de bizarre roadtrip te voltooien.

Deze TukTuk moet de zware taak op zich nemen

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear