Oké, je hebt trek in een goede pizza. En gek genoeg is de pizzeria om de hoek altijd dicht op zaterdag en zondag. En je denkt dat we een grapje maken, maar ze bestaan. Ach, die zullen vast een bezoekje krijgen van de FIOD. Hoe dan ook: wat moet je nu? Het schijnt dat ze in Milaan wel lekker pizza hebben. Maar welke auto pak je om in één streep naar Italië te rijden?

Elke week leggen we de redacteuren van TopGear Nederland een scenario voor waarvoor zij een auto moeten kiezen. We beginnen makkelijk met een rit naar Milaan – een flink stuk snelweg, maar wel met enige tijdsdruk. Met een oud Fiatje gaat het je niet lukken. Check hieronder de selectie van onze redactie. En wat zou jij kiezen? Laat het ons weten in de reacties hieronder of op Facebook.

Ruben Baeten: Range Rover

De nieuwe Range Rover. Ik reed daar laatst mee naar Frankfurt en kwam uitgeruster aan dan ik vertrok, dus naar Milaan moet het helemaal een heerlijkheid zijn. Het maakt niet uit of je de V8 of de plug-in hybride pakt, je gaat trappen op de snelweg en niet bijladen, dus zuipen zullen ze allebei. Een diesel misschien, als dat nog kan en mag? Stoelmassage aan, een toffe roadtrip-playlist op en genieten maar. Een Sport mag eventueel ook, maar kom, doe het gewoon meteen goed.

Bas Leesberg: Ferrari California T

Hmm, 11 uur, da’s een hele zit, maar wel een rappe tijd om naar Italië te rijden. Daarom heb ik iets nodig wat een beetje snel gaat, maar ook iets wat comfortabel is. De tijd die ik kwijt ben met benzinestops haal ik wel in met wat extra snelheid.

Het ingrediënt om de Italiaanse politie aan mijn zijde te krijgen: een knalrode Ferrari, uiteraard. Daarom kies ik voor de Ferrari California T. Die verbruikt net wat minder dan de V8 zonder turbo. Nu we er toch zijn, kan ik net zo goed het Handling Speciale-pakket erop laten zetten, toch? Laat die Italiaanse zon maar komen.

Mattijn Nederend: Audi R8 V10 met handbak (1e generatie)

Je gaat vrij snel de grens over naar Duitsland, dus je zoekt iets wat comfortabel op hoge snelheid is. Maar in Zwitserland wil je misschien niet iets wat je maar blijft uitdagen. Een cabrio sowieso niet, want daar heb je op zo’n lang stuk snelweg toch niet zoveel aan. De makkelijke keuze zou een Bugatti zijn en de simpelste keuze een Porsche Panamera.

Maar aangezien we in dit fictieve scenario alles mogen rijden, lijkt me het een mooie kans om iets van de bucketlist af te strepen. Een eerste generatie Audi R8 V10 mét een handbak. Hij zou goede manieren moeten hebben voor de lange ritten, genoeg pit voor de rechte stukken en hij kan vast wel een bochtje of twee aan. Het liefst in het rood, overigens. Maar je kunt niet alles hebben.

Jeroen Jansen: Lexus LC 500

Lexus LC Black Inspiration

Jep, zonder de ‘h’. Ik reed ooit 700 kilometer met zo’n ding en stapte zo fris als een hoentje uit. Het zal de combinatie zijn van een potente 5,0-liter V8 met 477 pk, een boterzachte automaat met tien (!) versnellingen en een werkelijk perfecte stoel en zithouding. Voor mij was de Lexus in ieder geval tijdens die roadtrip de perfecte combinatie van comfortabel cruisen én een enorme bak power die je met veel geweld en bombarie kunt ontketenen.

Advertentie

Reacties

 • Carnavalswiertz heeft op 8 juli 2023 geschreven:

  BMW 550xD natuurlijk

  Reageer
 • Ron heeft op 6 juni 2023 geschreven:

  Ik zou de motor pakken.

  Reageer
 • Tom heeft op 4 juni 2023 geschreven:

  Voor Milaan is er maar één merk: Alfa Romeo, en dan met de Giulia 2.9 biturbo.

  Reageer
 • Zpk heeft op 4 juni 2023 geschreven:

  11u?
  De model s. Grotendeels saaie autosnelwegen. Dacht eerst aan een cabrio maar op de snelweg minder leuk.
  Alternatief : SLK. Ooit 16u mee gereden, perfecte cruiser.

  Reageer
 • Bob heeft op 4 juni 2023 geschreven:

  Me leon cupra st deed het ook wel prima de laatste keer in 9,5u 😎

  Reageer
 • LW heeft op 3 juni 2023 geschreven:

  Gewoon lekker met de XC90 V8 😉

  Reageer
 • Patrick heeft op 3 juni 2023 geschreven:

  Ik zou graag met mijn droomauto willen gaan
  De Audi RSQ 8 !

  Power en comfort

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie