Grote stickers op de deuren van auto’s met ‘rijden is dodelijk, stop nu’ zou een goede vervolgstap zijn voor dit wetsvoorstel in België. De partijen Groen, Ecolo en cdH hebben daar een voorstel ingediend om autoreclames te verbieden voor auto’s met een CO2-uitstoot die hoger ligt dan 95 g/km. Dat meldt Fleet.be. Deze auto’s zouden ‘sociaal schadelijk en gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid’. De partijen vergelijken auto’s zelfs met sigaretten.

Auto’s die volgens opgave meer dan 95 g/km aan CO2 uitstoten of meer dan 1.399 kilo wegen, zouden niet meer mogen adverteren van de Belgische partijen. Ook bedrijfsauto’s met een gewicht van meer dan 3.500 kilo en een uitstoot hoger dan 137 g/km zouden censuur opgelegd krijgen. De nieuwe wet zou betekenen dat Dacia zelfs geen reclame meer mag maken voor de Sandero, of Kia voor de Rio. Laat staan dat leuker spul als de BMW M4 of welke Mercedes-AMG dan ook er nog doorheen komt. Maar ook de elektrische Peugeot e-208 is bijvoorbeeld al te zwaar.

Autoreclames verbieden voor de gezondheid

‘Deze logica om de promotie van bepaalde producten in een kader te plaatsen met het oog op de bescherming van de gezondheid van de consument is vergelijkbaar met het verbod op reclame voor sigaretten of antibiotica’, staat er in het wetsvoorstel. Ook zou de verkeersveiligheid volgens de partijen toenemen als de wet wordt aangenomen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie