Met een Audi A6 over de snelweg scheuren, boeven vangen en daar ook nog voor betaald worden. Natuurlijk zitten er ook een boel minder leuke kanten aan het vak ‘politieagent’. Zo dien je altijd het goede voorbeeld te geven. Daar hield deze Belgische politieagent zich niet aan. Hij reed met een snelheid van 109 km/u door de bebouwde kom.

De agent was met pensioen gegaan en hield om die reden een feestje voor zijn collega’s. Daarna is hij door de agenten die nota bene bij hem op het feestje waren, van de weg geplukt. De ex-agent zegt dat hij nog nooit een overtreding heeft begaan en dat hij een geheelonthouder is. Hij mag zijn verhaal verantwoorden tegenover de rechter. Dat schrijft de Belgische krant HLN.

Het oordeel van de rechter

In de rechtbank verklaart de oud-agent dat hij er met zijn gedachten niet bij was: ‘Het was een emotionele dag en op de terugweg naar huis flitste mijn carrière voor mijn ogen voorbij.’ Blijkbaar vindt de rechter deze beredenering goed genoeg om de de ex-commissaris geen straf te geven. ‘Zonder het zelf te moeten voorstellen, verleende hij mij de gunst van de opschorting’, zegt de gepensioneerde Belgische politieagent.

De oud-agent krijgt dus een opschorting. Dat wil zeggen dat de rechtbank hem wel schuldig acht voor zijn daden, maar dat er geen verdere sancties aan vast zitten ‘Hij wilde mijn ‘onberispelijke’ carrière niet besmeuren door één stommiteit’, zegt de ex-agent over de rechter. We hebben het idee dat je hier wel wat vindt.

Advertentie

Reacties

 • Sneppil heeft op 20 april 2023 geschreven:

  En weten dat het in betreffende politiezone niet de 1e keer is dat zoiets “met de mantel der liefde” werd toegedekt bij een hoger geplaatste agent. Alcoholcontrole (normaal verplicht bij dergelijke snelheden) hebben ze ook niet uitgevoerd. Jaren terug toen ze mij met mijn smetteloos verleden tegenhielden (171 op snelweg) waren ze niet zo vergevingsgezind. 36 dagen rijverbod en de volgende 5j geen fout meer maken of…

  Reageer
 • Leroy heeft op 20 april 2023 geschreven:

  Dus een agent mag zo hard rijden na zen werk…had zen rijbewijs kwijt moeten zijn…reputatie besmeuren flip flap flikker op!
  Maar gewone mensen wel…en dan ook t spaargeld innemen!
  Nog triester…mense die dit ok vinden…lof voor de rechter,ben je er 1 mss?

  Reageer
 • Marcel heeft op 20 april 2023 geschreven:

  Ik ben boa geweest. Een onberispelijk gedrag. Geen smetje op mijn dossier en sinds anderhalf jaar met pensioen. Mag ik nu ook de wet gaan overtreden?

  Reageer
 • Vincent heeft op 20 april 2023 geschreven:

  Alle lof voor deze “menselijke- en reële ” rechter !!

  • Leroy heeft op 20 april 2023 geschreven:

   Hoor jezelf man memselijk…zijn boj mij nooit menselijk geweest…had op zen minst zen rijbewijs opnieuw mogen doen.

   Reageer
  Reageer
 • Marcus heeft op 19 april 2023 geschreven:

  Kunnen we die rechter niet voor de rechter slepen?
  Waarom bestaan er wetten en regels als een rechter de “carrière” van een gepensioneerde agent belangrijker vind dan het potentieel leed (dodelijke aanrijding etc) dat hij had kunnen veroorzaken.
  Waarom wordt meneer agent anders behandeld dan elke andere mafkees die met dodelijke snelheid door een woonwijk heen rijd?

  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie