De Bentayga (W12, 608 pk) kost 281.221 euro. De Lamborghini Urus (V8, 650 pk) kost je 278.844 euro. En als je dan je hart moet volgen (laten we eerlijk zijn: zo’n auto koop je niet met je verstand), dan ga je gewoon voor de Urus.

De Bentley Bentayga en de Lamborghini Urus staan op hetzelfde platform. De 4,0-liter V8 uit de Urus lepel je dus zo over in de Bentayga. Of eigenlijk de V8 uit de Cayenne Turbo (ook hetzelfde platform), want in de Bentayga krijgt hij hetzelfde vermogen als in de Porsche: 550 pk en 770 Nm.

En wat nog meer?

De Bentley Bentayga V8 krijgt ook de koolstofkeramische remmen van de Urus. Ze meten 440 millimeter vóór en 370 millimeter áchter: de grootste ter wereld op een productieauto. De remklauwen spuit Bentley in de kleur van de Golf GTI: Tornado-rood. Op de foto’s zijn ze zwart. Dus. Je herkent de Bentley Bentayga V8 vanachter aan zijn vier rechthoekige pijpen.

Met de achtcilinder sprint de Bentayga in 4,5 seconden naar de 100 km/u. De prijs is nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld een stukje lager zijn die van de Lamborghini Urus. De Cayenne Turbo met dezelfde motor en hetzelfde vermogen kost 201.000 euro. Maar dat is natuurlijk niet vergelijkbaar. Dus we weten ook niet zo goed waarom we dit zeiden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)