Dit zie je ook niet elke dag. Een Bentley Blower uit 1931 met een supercharged 4,5-liter motor die een hedendaagse Bentley Continental GT3-raceauto voorttrekt. Kijk, daar staat ie aan de pomp. Voor de achtste of negende keer die dag, waarschijnlijk.

‘Waarom?’ is de logische vraag. De Silverstone Classic komt eraan en er was vorige week een previewdag. Journalisten kwamen spieken om te zien wat ze konden verwachten in juli. Bentley was ook aanwezig met de Continental GT3 en hadden een vervoersmiddel nodig voor het niet-straatlegale circuitbeest. Martin Overington en zijn Bentley Blower schoten te hulp.

Martin heeft meer dan 60.000 kilometer afgelegd in deze machine, door heel Europa. Hij racet ook met de blower en was pas nog op de Goodwood Members Meeting. Een paar jaar geleden monteerde hij een trekhaak op de Bentley Blower zodat hij z’n Porsche 962 kon trekken. Is de term eindbaas nog hip? Hij is hier sowieso van toepassing.

Bentley vermoedde dat het wel een spektakel zou zijn als Martin en zijn Blower de GT3 naar Silverstone zouden brengen. En daar hadden ze volledig gelijk in.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)