Obesitas begint een steeds groter probleem te worden in onze moderne maatschappij. Bij auto’s, welteverstaan. Auto’s wegen steeds meer en Bentley maakt zich zorgen dat mensen met normale rijbewijzen straks niet meer achter het stuur mogen stappen. Daarom maakt het Engelse merk zich nu hard voor een wijziging in de wetgeving voor rijbewijzen.

Tegen het Australische Carsales vertelt Bentley dat ze aan het lobbyen zijn bij de Europese Commissie over een versoepeling van de Europese rijbewijsregels. Op dit moment is het zo dat je met een rijbewijs B een auto van maximaal 3.500 kilo mag besturen. Nu weegt een Bentayga Extended Wheelbase al ruim 2.500 kilo, maar de maximaal toelaatbare massa tikt al de 3.250 kilo aan.

Met batterijen worden Bentleys te zwaar

Bentley zet, net als bijna alle automerken, in op een elektrische toekomst. Dat betekent dat de auto’s zwaarder gaan worden. Een elektrische tegenhanger van de Bentayga met een fors accupakket en de nodige luxe aan boord, overtreft met gemak de 3.500 kilo. De GMC Hummer met het enorme 200-kWh pakket weegt bijvoorbeeld al ruim 4.000 kilo.

Volgens Bentley zijn de motieven om het rijbewijs te limiteren op 3.500 kilo inmiddels ook achterhaald. ‘De wet stimuleerde bedrijven om zo licht mogelijk te gaan voor het brandstofverbruik, maar is het zo relevant als de voertuigen elektrisch zijn?’ zegt een woordvoerder van Bentley tegen Carsales.

Bij BMW zien ze overigens geen problemen, zo zegt een woordvoerder van het merk tegen het Australische medium. ‘Voor ons, als bedrijf dat personenauto’s aanbiedt, is het nog steeds mogelijk om binnen de bestaande gewichtsbeperkingen aan alle eisen te voldoen.’

Reacties

  • J. Molenkamp heeft op 17 mei 2022 geschreven:

    Engeland wilde er uit dan is een van de gevolgen eigen schuld dikke bult

    Reageer
  • Idee heeft op 17 mei 2022 geschreven:

    Misschien moeten ze gewoon lichtere auto’s gaan bouwen. Al dat gewicht kost meer energie om te verplaatsen en zorgt voor meer onderhoud aan de wegen. Een beter milieu begint bij jezelf!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)