Normaliter staat hier een grapje over je schoonmoeder, maar in dit geval vonden zelfs wij dat iets te ver gaan. Want heilige macaroni, wat weegt dit ding een hoop. Volgens GM-Trucks.com weegt de elektrische GMC Hummer EV een monsterlijke 4.103 kilo. Dat maakt het een van de zwaarste passagiersvoertuigen ooit. De Hummer H2 – die al eventjes niet meer geproduceerd wordt – weegt zo’n 3.000 kilo.

Het gewicht van ruim 4.000 kilo zou gaan over de dikste versie met een 200-kWh batterij en drie elektromotoren. Het batterijenpakket van de Tesla Model S is bijvoorbeeld maar de helft. Deze specificaties verklaren waarom de GMC Hummer EV zo gigantisch veel weegt. Wat nog indrukwekkender is: zelfs met dit gewicht gaat de auto in minder dan 3 seconden naar de 100 km/u. Het ding heeft dan ook 1.000 pk en 15.500 Nm (ja, vijftienduizend).

Parkeergarage

Nu is 4.000 kilo al niet heel relaxed voor je oprit, in Nederland loop je tegen nog een probleem aan. Veel parkeergarages hebben een limiet van 2.500 kilo per auto, dus daar mag je niet in. Aan de andere kant: in Nederland betaal je momenteel geen motorrijtuigenbelasting voor elektrische auto’s, dus de besparing is enorm. Voorlopig zijn er geen plannen om de nieuwe GMC Hummer EV naar Nederland te halen. Je zult dus zelf een exemplaar moeten importeren vanuit Amerika zodra de auto daar verschenen is.

Reacties

 • Moi heeft op 19 mei 2021 geschreven:

  Nu elektrisch of vroeger op benzine (LPG): het blijft een auto voor mensen met een heel klein pikkie.

  Reageer
 • Lekker belangrijk heeft op 18 mei 2021 geschreven:

  Ach gewicht maakt voor NL weinig uit. Gewoon grijs kenteken, nu nog belastingvrij en als er straks wel wegenbelasting betaald moet worden is het nog steeds een schijntje door het grijze kenteken. En nog voordeeltje, doordat de auto elektrisch is, zelfs geen groot rijbewijs noodzakelijk met dit gewicht (normaal wel vanaf 3500kg).

  Reageer
 • Big, bigger, biggest heeft op 18 mei 2021 geschreven:

  Ergens iemand een laadstation in de middle of nowhere gespot? Dat kan er best cool uitzien. Je zult maar zonder stroom komen te zitten daar. Voor de rest een geinig ding met zijn krabbewegingen.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)