De geruchtenmolen draaide al een tijdje, maar inmiddels is het officieel: prins Bernhard van Oranje en zijn zakenpartner Menno de Jong zijn met hun bedrijf Chapman Andretti Partners de nieuwe eigenaar van Circuit Park Zandvoort.

Maar liefst 27 jaar runde de huidige directeur Hans Ernst het duinencircuit. De prins racete er regelmatig en was al langer in onderhandeling om het over te nemen. Nu dat gelukt is, heeft hij grootse plannen met de legendarische baan.

'Hans Ernst heeft een enorme bijdrage geleverd aan de autosport in Nederland en wij willen hierop voortbouwen', aldus Bernhard van Oranje. 'Net als Hans Ernst dragen wij de autosport een warm hart toe en we merken dat de sport ook binnen Nederland verder in populariteit toeneemt. Dit biedt volop mogelijkheden voor de toekomst.'

Toeschouwers zullen bij de huidige activiteiten op Zandvoort weinig merken van de wisseling van wacht; grote circuitfeesten als de Masters of Formula 3, de Historic Grand Prix en de DTM blijven onveranderd op het programma staan. Wel worden de mogelijkheden onderzocht om het circuit vaker als evenementenlocatie in te zetten. Hierbij willen we ons graag beschikbaar stellen om tussen de bedrijven door het asfalt permanent warm te houden met allerlei testauto's en onze redactie-Jag – we zullen de prins eens lief aankijken.

Advertentie

Reacties

Advertentie