Ja natuurlijk, we weten allemaal dat Volkswagens verstandige auto’s zijn, en in de categorie verstandige auto’s zijn ze waarschijnlijk de meest gewilde. Er bestaat echter een wijdverspreid misverstand over VW, en dat is dat je ook betaalt voor de combinatie verstandig en gewild. Als we een prijs te vergeven hebben die ‘De beste beginnersauto van 2016’ heet, dan moet het kostenplaatje daar uiteraard een grote rol in spelen. Dan blijkt dat de kleinste Volkswagen het qua kosten ook uitstekend doet.

Dat heeft twee redenen. Ten eerste heeft ie een hoge restwaarde. Ten tweede heeft ie veel veiligheidsvoorzieningen aan boord, waardoor de verzekering relatief goedkoop is.

En dat telt, want als je jong bent en het is je eerste auto, dan is de verzekeringspremie (na je eventuele privéleasebedrag of afbetaling) maandelijks je grootste kostenpost. Natuurlijk kun je een auto kopen die goedkoper is dan de Up. We noemen een Dacia Sandero (op de allergoedkoopste Up na). Of je koopt een tweedehandsje. Maar dat zal je qua verzekering hetzelfde kosten als de Up. Dan kun je dus beter de auto nemen die je echt wilt hebben. En dat is de Up.

Waarom je hem wilt

De Up voelt niet aan als een babyvoertuig: hij is verfijnd, heeft een soepele ophanging, en rijdt prima op de snelweg. Daarbij is ie schalks en lollig zoals alleen de beste kleine auto’s dat kunnen zijn. Z’n onderscheidende maar eenvoudige design is inmiddels al prachtig tijdloos gebleken, wat helpt als je ‘m op afbetaling koopt met inruilgarantie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)