‘Time’s Up!’, kopt het persbericht dat zojuist in de inbox verscheen. Dit moet wel het vrolijkste overlijdensbericht zijn dat we in tijden hebben gehad. De verlovingsaankondiging waar een T was vergeten (‘Wij gaan rouwen!’) staat op een mooie tweede plek. In het persbericht vertelt Volkswagen dat de productie van de Up definitief stopt.

De Volkswagen Up staat inmiddels al twaalf jaar in de showrooms van Volkswagen. Alleen in Nederland al verlaten 100.000 exemplaren de showroom. Eerder dit jaar laat Volkswagen al weten aan TopGear Nederland dat de GTI definitief uit het aanbod is, maar nu moeten ook de verstandigere uitvoeringen uitgezwaaid worden. Je kunt nog (even) terecht bij de dealer voor een voorraadmodel.

Een Volkswagen Up kopen was duur geworden

Niet lang na de introductie van de Volkswagen Up in 2011 volgden de broertjes van Skoda en Seat. Deze Citigo en Mii sneuvelen twee jaar geleden en de Volkswagen bleef nog in zijn Uppie over. Waar je er vroeger al eentje had voor ruim 11.000 euro, moest je later bijna 19.000 euro meenemen naar de dealer. En dan had je niet eens een leuke motorisering.

Wat is de opvolger van de Volkswagen Up?

Bij de Up kon je nog kiezen tussen een benzine-uitvoering of een volledig elektrisch model, maar die keuze valt weg. De opvolger van de Up is de Volkswagen ID.1, dit wordt een volledig elektrisch stadskarretje. Naar verwachting komt deze auto in 2025 en de vanafprijs moet ergens rond de 20.000 euro komen te liggen. Niet heel veel duurder dan nu, dus.

De Volkswagen ID.1 staat op een ander, kleiner platform dan de ID.3 en ID.4. Seat en Cupra komen met een eigen versie van de ID.1. Als we kijken naar de Cupra UrbanRebel, dan lijkt het erop dat de ID.1 ietsjes groter gaat worden dan de Up. Hij komt met iets meer dan vier meter lengte tussen de huidige Up en de Polo in te zitten qua formaat.

Reacties

  • Mario otten heeft op 26 januari 2023 geschreven:

    Jammer dat ze stoppen met de up heerlijke auto !!!
    Ruim van binnen klein van buiten

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)