Een treurige dag voor de altijd vrolijke ogende Up. Volkswagen heeft de Up GTI uit het aanbod geschrapt en de opgepepte stadsrakker komt niet meer terug. Niet alleen in Nederland is de auto verdwenen, ook in andere landen is het over en uit met de Up GTI. Het Britse Autocar meldde eerder dat de auto misschien nog zou terugkomen, maar een woordvoerder van Volkswagen Nederland bevestigt nu dat het voorgoed klaar is met de Up GTI, ook voor andere landen.

De driedeurs versie werd zo’n drie jaar geleden al geschrapt, maar nu gaat de lauwe hatch helemaal uit het aanbod. ‘De Up GTI is inderdaad niet meer te bestellen…  en komt niet meer terug. Internationaal ook niet’, meldt een woordvoerder van VW. Sowieso kan het geen jaren meer duren voordat de Up in zijn volledigheid geschrapt wordt en vervangen wordt door een elektrisch model, vermoeden we.

De 1,0-liter driecilinder produceert 115 pk en daarmee accelereert de reïncarnatie van de Golf 1 GTI in 8,8 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid is 196 km/u. Daarnaast heeft het geinige karretje de bekende ruitjesbekleding binnenin, GTI-badges rondom en een afwijkende bodykit inclusief een rood biesje in de grille. De Up GTI is altijd handgeschakeld.

De prijs van de Volkswagen Up GTI

Dat de automarkt van streek is, merk je goed bij de Up. Toen de Up GTI voor het eerst verscheen, moest hij minimaal 19.840 euro kosten. Dat was toen fors duurder dan de instapper van zo’n 11.400 euro. De prijs van de GTI stijgt door de jaren heen naar ruim 24.000 euro. Een aardige stijging, maar relatief wordt hij goedkoper: de instapper met 65 pk kost nu 19.240 euro. Dan is die GTI zo’n slechte deal nog niet.

Opvolger van de Up GTI

Maar helaas, na één generatie Volkswagen Up GTI is de pret voorbij. De Up zal op den duur vervangen worden door de elektrische ID.1, maar als je een elektrische opvolger van de Up GTI wilt, dan moet je waarschijnlijk bij Cupra zijn. De Cupra UrbanRebel krijgt (zoals het er nu naar uitziet) 226 pk. De 0-100-tijd zal 6,9 seconden zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)