[tg_video]https://www.youtube.com/embed/SwN86seWo2E[/tg_video]

Ah, de Nürburgring. Ruim twintig kilometer aan heilig Duits asfalt, een bedevaartsoord voor autoliefhebbers uit alle uithoeken. En ook de bron van de meeste videobeelden van spectaculaire crashes van misschien wel de hele wereld (behalve Rusland).

Op de traditionele Touristenfahrten kan iedereen met een paar wielen en 27 euro een rondje over het fabuleuze circuit rijden. Dat betekent dat veel mensen met weinig ervaring hun auto of motorfiets even gaan uitproberen. En dat betekent weer dat er behoorlijk wat vlot blik in de kreukels eindigt.

Onze dank aan de YouTuber genaamd EMS Nordschleife TV is groot, want hij/zij heeft de raarste, lulligste of gewoon meest rokerige crashes voor jou en ons op een rijtje gezet. Liefst zestien minuten aan kromme tenen staan je te wachten als je op het bovenstaande videootje klikt, en we raden je aan om dat te doen.

Al was het maar zodat je te weten komt hoe veel mensen op de vreemdste momenten vol gas geven, hoe veel BMW-rijders hun achterstevoren-uitje denken te kunnen oplossen door vol gas te geven, en wat je in ieder geval niet moet doen als je in je Golf IV onderstuurd op de buitenste kerbstones terechtkomt (vol gas geven). Maar er zijn ook genoeg pechgevallen bij, een aantal die nét goed gaan, en een aantal waarbij je denkt: ha ha, eigen schuld.

Vergeet ook niet dat iedereen die op de Nürburgring de vangrails aantikt, deze zelf per strekkende meter moet vergoeden. Best wel zuur dus, voor sommigen, zoals je zult zien. Veel kijkplezier!

Reacties