Meestal als een automerk een kunstenaar uitnodigt om een auto onder te kliederen, dan laten ze het bij één exemplaar. De auto mag dan in het museum staan of hij wordt geveild, vaak voor een goed doel. Bij BMW doen ze dat net even anders. De gekke BMW M2 Futura 2000 ging (beperkt) in productie en van deze 8-serie van Jeff Koons heeft BMW 99 exemplaren gebouwd.

Jeff Koons is een kunstenaar die je bijvoorbeeld kent van zijn beelden die lijken op ballonfiguren. Ook maakte hij eerder het design voor de BMW M3 GT2, één van de tofste raceauto’s ooit gebouwd. Dit jaar verscheen de BMW ‘8 x Jeff Koons’, een nogal uitbundige uitvoering van de BMW M850i Gran Coupé. Alleen al aan de buitenkant tellen we in totaal elf kleuren.

Het interieur is een stripboek

Binnenin gaat het thema uiteraard verder met ‘de kleuren van superhelden uit het stripboekuniversum’. Dat het voelt alsof je op schoot van Spider-Man (of misschien Superman) komt te zitten, is dus geen toeval. Inmiddels zijn twee exemplaren van de 8 X Jeff Koons in Nederland opgedoken. En zoals vaker het geval is bij werk van Koons, zijn ze aan de prijs.

De duurste nieuwe BMW van Nederland

De eerste Koons-kar staat bij Van Laarhoven in Eindhoven. Daarvan willen ze de prijs niet verklappen. Het tweede exemplaar staat Renova in Tilburg. Deze dealer ziet graag 405.211 euro voor de kunst-BMW. De normale vanafprijs van een M850i GC is rond de 185.000 euro.

Met een prijs van ruim vier ton is de Koons-BMW de duurste nieuwe BMW van Nederland. De teller staat volgens de advertentie op slechts 54 kilometer. Je kunt meer uitgeven aan een BMW in Nederland, maar dan shop je voor oudere modellen zoals de M1 en de Z8. Wat denk jij – een goede investering?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)