BMW is dol op kunst. Eens in de zoveel tijd nodigt BMW een van de Groten der Kunstwereld uit om hun penseel of spuitbus te laten gaan over een stuk blik uit Beieren. Onder andere Andy Warhol, Jeff Koons, Roy Lichtenstein en Alexander Calder creëerden eerder een BMW Art Car. Nu is het de beurt aan graffiti-artiest Leonard Hilton McGurr, beter bekend als Futura 2000. De artiest maakte drie M2’s én ontwierp een gelimiteerd productiemodel.

Van de unieke versies is er ééntje onthuld. De BMW M2 door Futura 2000 ziet eruit alsof hij te dicht in de buurt van een straatartiest stond. Je weet wel, zo’n spuitbussenartiest waar een flinke menigte omheen staat, waarbij de arbeid indrukwekkender is dan het resultaat, wat vaak een stel planeten en een piramide is. Iets wat gezien de achtergrond van de kunstenaar niet heel gek is. Ook heeft het van een afstandje iets weg van marmer. Van de uitbundigste M2 die je op de foto’s ziet, bestaat er maar ééntje.

Van de BMW M2 die overwegend zwart is, komt een gelimiteerde productieserie. Deze BMW M2 Edition designed by Futura 2000 herken je aan de graffiti op de bumpers en op de interieurdelen, die met de hand door Futura beschilderd worden en dus per auto uniek zijn. De stoelen zijn wit met een blauwe baan en de velgen zijn zwart. Het vermogen van de M2 Competition met 3,0-liter zes-in-lijn blijft 410 pk. Wat de unieke auto gaat kosten, is nog niet bekend.

Reacties

  • Mark heeft op 14 februari 2020 geschreven:

    De nr 1 is zeer geslaagd! Jammer dat ze alleen de saaiere zwarte verkopen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)