‘Maar het was in de aanbieding’ zal altijd het juiste antwoord blijven op de vraag ‘wat moet je hier in hemelsnaam mee?’. En anders is ‘wat moet jij met die derde handtas’ een prima weerwoord om de goede sfeer in huis te bewaren. Dus, vergroot je Black Friday-budget een beetje en doe een leuk bod op z’n oude legervrachtwagen van Defensie. Wie weet scoor je een mooie deal.

De oude DAF-vrachtwagens worden beetje bij beetje vervangen door de nieuwe Scania Gryphus. Het oude spul gaat dan via Domeinen Roerende Zaken naar de volgende eigenaar. De vrachtwagens staan per stuk te koop en de hoogste bieder mag de vrachtwagen mee naar huis nemen. Het gaat met name om oude DAF-vrachtwagens uit de jaren tachtig en begin jaren negentig.

Het zijn verschillende uitvoeringen van de vrachtwagen. Zo staan er een paar met een tentopbouw (waarbij sommige alleen het geraamte hebben), maar ook wisselwagens of losse trekkers. En hoe vind je die uitlaat op de neus? Naast de bekendste DAF’jes, staan er ook wat nieuwe exemplaren en zelfs wat Mercedes-vrachtwagens te koop.

Goede en slechte exemplaren

De staat waarin de vrachtwagens verkeren en de kilometerstanden lopen sterk uiteen. Sommige vrachtwagens gaan over de 100.000 kilometer en andere zitten er nog flink onder. Bij andere ontbreekt de kilometerteller in z’n geheel. Ook zijn zeker niet alle vrachtwagens compleet en je moet goed oppassen met de lak, daar kan Chroom-6 in zitten.

De veiling van de oude legervrachtwagens start op 21 november en sluit op 24 november. Je moet een bod doen en hopen dat jij de hoogste bieder bent. Of niet, voor de vrede thuis, maar dat is een ander verhaal.

BMW Z4 M40i van Sywert (van de mondkapjesdeal)

Lees ook: Zoveel bracht de BMW Z4 van Sywert op

Deze bood de overheid eerder aan

Reacties

  • Robby heeft op 18 november 2022 geschreven:

    Deze stinkende Dafs gaan waarschijnlijk een tweede leven tegemoet in Afrika? Indien men in ons land zo begaan is met het milieu dan zouden ze gesloopt moeten worden en niet verkocht. Maar ja, Afrika is ver weg toch? Hypocrisie ten top om hier vervuilende auto’s te verbieden maar zolang we er zelf geen last van hebben en het geld oplevert mag het elders in de wereld wel.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear