Afgelopen weekend wonnen Jeroen en Sebastiaan Bleekemolen, samen met coureur en teameigenaar Tim Pappas, de Petit Le Mans-race van 1.000 mijl op het Amerikaanse circuit Road Atlanta. Het leverde ze genoeg punten op om het kampioenschap in de GTC-klasse van de American Le Mans Series 2011 op hun naam te schrijven.

Jeroen Bleekemolen beet het spits af en startte in de 911 GT3 Cup vanaf de eerste positie in zijn klasse. In het drukke verkeer – er startten maar liefst 53 auto’s op het compacte, slechts 2,5 mijl lange circuit – en regelmatig gehinderd door gele vlaggen wisten hij, zijn broer Sebastiaan en Tim Pappas hun auto in de kopgroep te houden. Halverwege de bijna tien uur durende race ging de startmotor van de Porsche kapot, waardoor ze terugvielen naar de tweede plek, maar Jeroen wist in zijn laatste lange stint de koppositie terug te pakken. En te behouden.

Vorig jaar was het team van Black Swan erg dicht bij de eretitel; deze keer hebben ze ‘m te pakken. Namens TopGear: gefeliciteerd!

Reacties

Meer van TopGear