Tijdens de recente presentatie van de 760i en 760Li werd er al duidelijk gemaakt dat BMW niet meer lang op zich zou laten wachten wat betreft hybrides. En voilà, daar zijn ze dan! Tegelijk komt het merk met de Active Hybrid 7 en de Active Hybrid X6.
 
BMW doet daarbij niet kinderachtig waar het om de voortstuwing gaat. Beide modellen hebben een dikke V8 aangevuld met maar liefst twee elektromotoren. Rekenmachine in de aanslag en tikken maar. Uiteindelijk meldt het schermpje bij de X6 een vermogen van 483 pk en koppel van 780 Nm.
 
De 7-serie wijkt hier iets van af met 463 pk en760 Nm, maar een kniezoor die daarop let. Wel is er technisch verschil tussen het tweetal. De X6 kan zich namelijk maximaal 2,5 kilometer volledig elektrisch voortbewegen, terwijl de 7-serie die mogelijkheid mist.
 
Qua brandstofverbruik is het verschil niet groot. De X6 Active Hybrid heeft 8,3 liter voor iedere 100 km/u nodig, waar de 7-serie 8,1 liter door de aderen laat stromen voor dezelfde inspanning. En dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 219 g/km.

Reacties

Meer van TopGear