'BMW 8-serie en Z4 gaan verdwijnen'

BMW kijkt kritisch welke modellen een vervolg krijgen

Foto('s): BMWBMW m850i xdrive coupe
Foto('s): BMWBMW m850i xdrive coupe
Foto('s): BMWBMW Z4
Foto('s): BMWBMW Z4
Foto('s): BMWbmw 7-serie facelift 750li
BMW m850i xdrive coupe
BMW m850i xdrive coupe
BMW Z4
BMW Z4
bmw 7-serie facelift 750li

‘Bedankt BMW, het waren twee fantastische dagen’, aldus de BMW 8-serie. Het automerk wordt van alle flanken aangevallen door Europese wetgevingen en importheffingen van geblondeerde presidenten en moet in de kosten gaan snijden om te overleven. Een van de beslissingen zou volgens Automobile Magazine zijn om geen volgende generatie van een hoop modellen te ontwikkelen.

Volgens het medium komt er geen volgende generatie van de 8-serie met twee deuren, alleen nog maar een Gran Coupé. De BMW Z4 mag na deze generatie in z’n geheel ophoepelen en van de 7-serie komt geen normale wielbasis meer, alleen de verlengde. Een 2-serie cabriolet kunnen we ook vergeten. De auto’s houden het deze generatie nog vol, of misschien zelfs maar tot de facelift.

Of de BMW X2 blijft bestaan, is niet zeker. In plaats van de gelikte 8-serie Coupé komt BMW met een bonkige X8, want dat is blijkbaar wat de mensen willen. Verder introduceert het merk een rits aan plug-in hybrides en elektrische auto’s om aan de emissienormen te voldoen.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken