BMW werkt aan een klein elektrisch boodschappenwagentje, en de i3 Concept liet al enige tijd geleden zien in welke richting de Beiers zitten te denken. Die auto was nog niet echt klaar voor productie, met z'n malle doorzichtige deuren. Nu is er een fotoreeks op de interwebs beland van een driedeurs versie van de i3. Ook dit is nog geen productiemodel, maar hij lijkt er wel iets dichterbij te komen.

De bedoeling van BMW was om de nieuwe i3-variant op de autoshow van Los Angeles, later deze week, te onthullen. De techniek is verder hetzelfde als in de conceptcar die we al kennen: een elektromotor met 170 pk voorin, die de achterwielen aandrijft via een variabele transmissie en een actieradius van 160 kilometer weet te bewerkstelligen. Uiteraard zit het ding vol met de nieuwste ConnectedDrive-meuk, zodat je draadloos bellend kunt sms'en terwijl je naar muziek luistert en zo. Verder is ie oranje.

We moeten nog altijd even wennen aan BMW's nieuwe bredere insteek in de autowereld. Voorwielaangedreven mpv-achtigen, elektromobielen, waar zal het eindigen? Maar we staan ervoor open; misschien rijdt de i3 Coupé wel fabelachtiger dan fabelachtig. We wachten af tot er eens een daadwerkelijk productiemodel verschijnt.

Reacties