Een eiland van 73 bij 31 kilometer is perfect voor een elektrische auto; je bestemming ligt altijd binnen de actieradius. Daarom dacht een bedrijfje dat er wel markt was voor een verhuurbedrijfje van EV’s op het Koreaanse Jeju-eiland – zeker als ze daarbij leuke subsidie kregen van de overheid om de batterijauto’s te kopen. Een bedrijf kocht 200 BMW i3’s om te verhuren, maar het feest was van korte duur.

Het bedrijf ging failliet in 2020 en de auto’s werden in beslag genomen, aldus The Korean Times. Het nieuwsmedium meldt dat BMW Korea de auto’s vervolgens heeft overgekocht, maar blijkbaar hebben ze de auto’s nog niet van het eiland gehaald. Ze staan inmiddels al twee jaar stil. Het schijnt dat veel van de BMW’s dure reparaties nodig hebben en dat dat een van de redenen kan zijn dat het verhuurbedrijf failliet ging.

De meeste achtergelaten BMW i3’s zien er nog degelijk uit vanbuiten, al is de vraag wat twee jaar stilstand doet met de accupakketten. Er zijn in ieder geval genoeg onderdelen om van twee slechte auto’s één te maken. Of de elektrische BMW’s binnenkort gered worden, is niet bekend. Alle afleveringen van Squid Game waren helaas niet genoeg om voldoende Koreaans te leren om de onderstaande video te begrijpen, maar de beelden zeggen genoeg.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie