De BMW i3 Spaghetti Car is kunst. Maar daar snappen wij natuurlijk geen klap van. Blijkbaar is er ergens op de wereld een fototentoonstelling en daar moest iets ludieks voor gedaan worden. Kunstenaar Maurizio Cattelan maakte een foto van zijn ranzige bord spaghetti en plakte deze op een BMW i3. En hop: de BMW i3 Spaghetti Car was geboren.

Natuurlijk is het volgens de kunstenaar het beste ding ooit gemaakt: ‘Dit is zonder twijfel de beste Spaghetti Car die ik ooit geproefd heb. Al die jaren perfectioneren werpen hun vruchten af! Totally awesome. Ik probeer al 37 jaar een goede spaghettisaus te maken, maar dit mislukt keer op keer.’ Hoort Maurizio zelf wel wat hij zegt? Mocht een vreemde behoefte je bekruipen om dit ding in het echt te zien, dat kan vanaf vandaag in Arles, Frankrijk.

‘De BMW i3 Spaghetti Car is geen Art Car!’

BMW benadrukt dat de i3 Spaghetti Car niet behoort tot hun officiële reeks Art Cars – modellen die door kunstenaars behandeld zijn. Gelukkig maar, want dat zou volledig afbreuk doen aan de prachtige en legendarische Art Cars die in de loop der jaren gecreëerd werden. Zoals deze BMW M3 GT2. Of wat vind je van deze BMW i8? Trouwens: alsof deze BMW 3.0 CSL Hommage R geen kunst is…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear