Een Rat Rod is een auto die decennia gerijpt is en zijn ervaring toont door een verweerde lak en roest. De stijl vind je vooral terug op oude Amerikaanse bakken uit de jaren ’40, ’50 en ’60. De afgelopen jaren is de stijl overgewaaid naar bijvoorbeeld de Volkswagen-scene. En toegegeven: het misstaat ook een Kevertje niet. Bij een Golf 3 uit 1996 wordt het al twijfelachtig.

Als iemand zijn BMW i8 een roestbehandeling geeft, mag je daar gerust je vraagtekens bijzetten. Zelfs als je het mooi vindt: de BMW i8 roest niet. Het futuristische apparaat bestaat voor het grootste deel uit koolstofvezel, aluminium en kunststof.

Je raadt het dus al: het gaat hier om een wrap. De werkwijze is wel uniek. Het proces begint bij een matzwarte wrap, die vervolgens bewerkt wordt met verschillende stofjes om het roesteffect te creëren.

Deze BMW i8 met roest is van eigenaar Austin Mahone, een Amerikaanse zanger. Om het comfort te vernietigen monteerde hij gouden karrenwielen van Vossen Wheels. Genoeg internet voor vandaag.

Bekijk de BMW I8 met roest

Foto’s: MetroWrapz

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear