Dit is de nieuwe BMW i8 Ultimate Sophisto Edition, een speciale editie van de i8. Of nou, speciaal, speciaal. Het is een groot woord, aangezien het enige verschil de kleur van de lak is. Voor nu is het een bijzaak, aangezien BMW iets anders heeft aangekondigd dat ons erg treurig maakt: het einde van de BMW i8. De Ultimate Sophisto Edition is dus de laatste i8 ooit – de productie van de hybride sportauto komt in april 2020 ten einde.

Erg jammer, vinden wij. En jij vast ook. De i8 is een geweldige auto, vooral na de tussentijdse update. Het is misschien niet de snelste, met zijn 380 pk van de elektrische motor en de 1,5 liter drie-cilinder benzinemotor, maar de kwaliteit en het rijcomfort zijn geweldig. Daar komt nog bij dat de sportauto nog altijd volstrekt uniek is.

De make-over van de BMW i8

Terug naar de Ulimate Sophisto. ‘Het verleidelijke charisma van de plug-in hybrid sportauto bereikt een nieuw niveau door de komst van de Ultimate Sophisto Edition.’ Dit zijn de letterlijke woorden van BMW tijdens de persconferentie. Wat ze hier precies mee bedoelen – geen idee.

De tweehonderd exemplaren krijgen de Sophisto Grey Brilliant Effect-lak, gecombineerd met accenten in de kleur E-copper (waarschijnlijk gewoon de normale koperkleur, maar dan aangebracht op een semi-elektrische auto). Dan zijn de deuren nog gedecoreerd met speciale dorpelplaten en is de auto uitgerust met 20-inch wielen. Het oranje interieur moeten we ook zeker niet vergeten.

Als je goed hebt opgelet, heb je tussen de foto´s ook de BMW i3S voorbij zien komen. Ook deze heeft het zwart-koperen kleurenschema van de Ultimate Sophisto, maar niet dezelfde naam. In plaats daarvan heet hij de ´Edition Roadstyle´. Er zijn verder geen mechanische verschillen met de normale i3S, dus gaan wij je niet lastigvallen met de details.

Laten we het voor nu maar houden bij het rouwen om de BMW i8.  Een in koolstofvezel verpakte hybride die van 0 naar 100 km/u gaat in amper 4 seconden en toch zo’n 30 tot 40 kilometer bereik heeft met zijn elektrische motor. Ja, we gaan hem zeker missen.

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)