Dit is een BMW M3 met de motor uit een Corvette Z06. Waarom zou iemand deze godslasterlijke motorwissel uitvoeren? De enige uitspraak die iets van een verklaring benadert, is: ‘De LT4 was toch onderweg, en ik had iets nodig om de motor in te leggen’.

De motor kwam volledig nieuw uit de stallen van GM en produceert uit het krat 660 pk. Het geluid van de supercharger voert de boventoon. Naast een hoop lucht, benzine en geld, consumeert de BMW M3 met Corvette-motor maar wat graag achterbanden.

De eigenaar is Craig Taylor. Als een voertuig met een tekort aan vermogen kampt, kun je bij hem terecht voor een LS- of LT-motorwissel. Hij verdient letterlijk zijn brood met LS-transplantaties. Mooi leven. De BMW M3 is dan ook een soort demo-project.

Op zijn cv staan meer dan vijftig succesvolle operaties. Bijvoorbeeld een Porsche 911 met een LS3, een Nissan 350Z met een V8, diverse RX8’s en RX7’en met een LS-swap en diverse BMW’s met nieuwe harten. En stiekem, heel stiekem – als dit fout is, weten we niet zeker of we goed willen zijn.

BMW M3 met Corvette-motor eet alle banden op

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)