In een wereld waarin de mensen niet genoeg kunnen krijgen van auto’s met heftige prestaties, is er meer nieuws dat de paardenkracht-verslaafden uit de afkickkliniek houdt. De bazen van BMW hinten sterk naar drie carrosserievarianten voor de BMW M8: een coupé (twee deuren), een Gran Coupé (vier deuren) en een cabriolet (met twee deuren natuurlijk).

Plus: de M8 wordt een compleet ander beest dan de reguliere 8-serie. ‘De 850i is niet slechts 80 procent van de M8. De M8 zal een compleet ander karakter hebben’, zegt Markus Flasch, hoofd van de 8-serie, tegen TopGear. We mochten onlangs een stukje rijden in de 850i (met 530 pk) en die kwam al niets tekort. De BMW M8 is dus een vooruitzicht waarvan het water ons in de mond loopt; en dat ons tegelijkertijd een beetje bang maakt.

Het is onderdeel van een duidelijke briefing die BMW gaf aan het team: de M8 moet zo gefocust mogelijk zijn. Hij zal bovenaan het sportieve gamma staan als de meest atletische van het stel. Daarom is het logisch dat BMW eerst de raceauto lanceerde, en niet de straatauto. En het raceteam is slechts 400 meter van het productieteam verwijderd.

Flasch bevestigt ook dat er geen plug-in hybride komt van de BMW 8-serie. Volgens hem is er geen interne druk om deze auto die behandeling te geven. ‘Natuurlijk zouden we er een kunnen maken als de klanten dat willen, maar daarvoor hebben we op dit moment geen plannen. We hebben andere auto’s in ons gamma die aan zulke wensen voldoen. Dit [de 8-serie] is een pure sportauto.’

Reacties

  • trixie heeft op 30 april 2018 geschreven:

    het lijkt wel een Aston Martin met een M motor. heeeeel fraaie combinatie (zit er oorspronkelijk geen AMG blok in?)

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)