Het mag natuurlijk niet zo zijn dat je, zoals wij eigenlijk, de BMW X4 inmiddels alweer een beetje vergeten was. Al dan niet opzettelijk. Dus gooit BMW er na ampel beraad met hun M Performance-afdeling een knallende superversie tegenaan.

Maak kennis met de X4 M40i. Inderdaad – niet X4 M, maar M40i, wat dus betekent dat het geen écht M-model is, maar een soort sportieve tussenoplossing met M Performance-genen. Die genen mogen er zijn: de 3,0-liter turbo-zescilinder levert 360 pk en 465 Nm, goed voor een sprint van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden en een begrensde top van 250 km/u. Toch blijft de opgegeven CO2-uitstoot teken op een alleszins indrukwekkende 199 g/km.

Uiteraard deed M Performance meer dan alleen de motor opvoeren. Zo werd het uiterlijk aangedikt, het interieur opgedoft met sportstoelen en M-onderdelen en werd er een met klepjes uitgeruste dubbele sportuitlaat gemonteerd voor een imposanter geluid. Het onderstel werd aangepast met stuggere veren, dikkere stabilisatoren en adaptieve M Performance-dempers. Ook kregen de voorwielen meer camber voor een extra bijterig weggedrag. Optioneel kun je kiezen voor 20-inch velgen met ultra high performance-banden.

De X4 M40i wordt begin 2016 bij de dealers verwacht. De prijs is nog niet bekend.

Reacties