BMW is een van de merken die af-fabriek gepantserde auto’s levert. Daarop komt een zeer divers clientèle af van captains of industry tot politici en criminelen. Nu willen dit soort lieden graag kunnen kiezen, dus komt er nu naast een 5- en 7-serie in de Security-reeks een gepantserde X5.
 
Officieel wordt er gesproken over het beveiligingsniveau VR4 en dat betekent dat de kogels van diverse handwapens niet tot het binnenste en dus de passagiers kunnen doordringen. Aardig is dat een deel van de beveiliging bestaat uit een in ons land ontwikkelde high performance vezel, maar ook de zware kogelwerende staalsoorten zijn aanwezig.
 
Bij het openen van de portieren kijk je bij de X5 Security scheel door de zijruiten, omdat deze uit verschillende lagen zijn opgebouwd. Uiteraard loopt ook deze auto weer over van de elektronica zoals een intercomsysteem, aanvalsalarm, camera…
 
De banden kunnen rustig lek worden geschoten, daarop kan nog 50 kilometer probleemloos worden gereden met 80 km/u. Maar hoe leuk en hoe aardig BMW deze auto ook samenstelt, is het niet veel verstandiger wat meer vrienden en minder vijanden te maken…?

Reacties