Keer op keer claimt Brabus dat ze de allersnelste sedan ter wereld hebben. Ook nu is het weer zo ver: de SV12 R Biturbo 800 – gebaseerd op de ‘gewone’ S600 – zet een gelimiteerde topsnelheid van 350 km/u op de klok.

De biturbo-twaalfcilinder levert na de Brabus-opfokkuur - van 5,5 naar 6,3 liter – maar liefst 788 pk. Bovendien heeft ie een koppel van, hou je (heel stevig) vast: 1.420 Nm. Wat heb je daaraan op je twee armetierige 21-inch Monoblock-achterwieltjes? Dat vroeg Brabus zich ook af, dus wordt het koppel elektronisch begrensd op 1.100 Nm. Ach, dat klinkt nog steeds lekker op de golfclub.

Deze S-klasse is verder uiteraard leuk aangekleed met een high-performance remsysteem, een aangepast onderstel (1,5 cm verlaagd) en aerodynamisch verantwoorde kiertjes en randjes van koolstofvezel. Van binnen heeft hij overal leer, plus een iBusiness-multimediasysteem op Apple-basis. Zo doe je in alle luxe een ritje van 0 naar 100 in 3,9 seconden. Sterker nog: in de tijd die jij erover doet om je toiletpot door te spoelen, is dit rollende kantoor al van 0 naar 200 gegaan. Großartig.

Reacties