Voor wie er altijd al van droomde om met een grote Peterbilt van kust naar kust te rijden in Amerika, is het nu tijd om uit te zoeken hoe dat zit met een werkvisum. Volgens de Amerikaanse branchevereniging National Tank Truck Carriers staat momenteel 20 tot 25 procent van de tankwagens in Amerika stil vanwege een chauffeurstekort. Het is zelfs zo erg dat er een brandstoftekort dreigt omdat de pompen niet op tijd hun peut krijgen.

Er was al tijden een tekort aan gekwalificeerde vrachtwagenchauffeurs voor tankwagens. Dat werd vorig jaar ineens even opgelost doordat de vraag naar benzine afnam tijdens de pandemie. Iedereen bleef thuis en tankstations hadden geen brandstof nodig. De gespecialiseerde chauffeurs zochten ander werk of gingen vervroegd met pensioen. Maar nu de vraag naar brandstof aantrekt, komen de chauffeurs niet meer terug. Daarnaast gingen een hoop rijscholen voor deze chauffeurs op de fles, dus er komen te weinig nieuwe chauffeurs bij.

Niet iedere chauffeur mag zomaar een tankwagen besturen in Amerika. Je moet een opleiding volgen en een certificatie ontvangen. Door het tekort aan tankwagenchauffeurs stevent van alle landen in de wereld uitgerekend Amerika ineens af op een brandstoftekort bij de pompen. Vooral toeristische bestemmingen vrezen dat ze de klanten niet kunnen bedienen. Als een paar pompstations zonder peut komen te zitten, kan dat er weer voor zorgen dat mensen panikeren en gaan hamsteren. Dan zou er ineens een fors tekort aan brandstof kunnen komen.

Reacties

 • Gert heeft op 8 mei 2021 geschreven:

  Graag verdere info

  Reageer
 • Herman heeft op 5 mei 2021 geschreven:

  Meer info aub

  Reageer
 • dolf brouwers heeft op 4 mei 2021 geschreven:

  Begin met het krijgen van een Green Card … dan ben je al een paar jaar verder ! en de USA is uitermate moeilijk voor buitenlandse werkkrachten !

  Reageer
 • Ychl heeft op 3 mei 2021 geschreven:

  Zoals in science fiction waarom niet gewoon teleporteren?

  Reageer
 • John staal heeft op 3 mei 2021 geschreven:

  Graag zou ik wat meer info willen hebben over het chauffeur werken in amerika

  • Kenis David heeft op 4 mei 2021 geschreven:

   Ik droom er al lang van om chauffeur te worden in Amerika hoe gaat dat juist in zijn werk om aan alle vereisten te voldoen

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)