Bel zijn collega’s, want deze brandweerwagen is on fire. In Amerika legde iemand deze brandweerwagen vast die een oprit op lijkt te driften. Of eigenlijk contradriften, als dat een ding is. Zoals je misschien al had gezien, gaat het hier niet om een gewone brandweerwagen. Het betreft hier een zogenoemde ’tiller truck’, een brandweerwagen met twee chauffeurs. Eentje zit voorin zoals bij een normale vrachtwagen, en de tweede chauffeur zit achterin en bedient de achterwielen.

Door de individueel bestuurde achterwielen kan de lange vrachtwagen extreem gemakkelijk manoeuvreren voor zijn lengte, wat handig is in stedelijke gebieden. En, zoals hier gedemonstreerd wordt, kun je er ook iets mee doen dat lijkt op driften. De brandweerlieden kunnen het ‘driften’ gebruiken om een tweede rijstrook te blokkeren zodat ze niet ingehaald worden door andere bestuurders, maar we hebben zo het vermoeden dat de chauffeurs hier gewoon aan het spelen zijn.

Update: Het schijnt dat chauffeurs van tiller trucks de bocht ook op deze manier nemen om de vrachtwagen niet te laten kantelen op hoge snelheid, wat vrij aannemelijk klinkt.

Brandweerwagen drift oprit op

The new Fast and Furious movie looks great!

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie