We kunnen het zo langzamerhand Supercar Schrikkeldag noemen: na de Aston Martin DB11 van vanmorgen, zijn nu de eerste foto's van de nieuwe Bugatti Chiron wereldkundig gemaakt! 

Laten we eerst en vóór alles onze immense opluchting uitspreken: de Chiron lijkt maar in weinig, of in ieder geval niet in héél veel op het monster dat men eerder als Vision GranTurismo liet zien. Dat was in alle opzichten veel te veel van van alles, zó veel te veel dat de uiteindelijke Chiron er bijna bescheiden bij lijkt. Maar vergis je niet: níets aan de Chiron heeft ook maar iets met bescheidenheid te maken. Het lijstje met specificaties (hoewel nog verre van compleet) is een ware orgie van superlatieven. 

Te beginnen bij de pk's: dat worden er niet minder dan 1.500. Je zegt: 'maar dat is niets zonder trekkracht'? Geen zorgen: 1.600 (!) Nm is beschikbaar vanaf 2.000 toeren per minuut. Ofwel: als er twee tegelijk optrekken in Duitsland en Amerika duurt een etmaal voortaan nog maar 23 uur. Over de topsnelheid heerst enige verwarring: het apparaat schijnt maximaal 460 km/u te lopen, maar begrensd te zijn op 420 km/u. Wat waarschijnlijk (net als bij de Veyron) alles te maken heeft met de banden. 

Een stoplichtsprint wordt voor iedereen een vernedering, zelfs een Veyron, want 0-100 km/u duurt voortaan nog maar 2,3 seconden. De overbrenging van de monstrueuze kracht van de achtliter zestiencilinder wordt wederom geregeld door een zeventraps transmissie met dubbele koppeling, dit keer waarschijnlijk gemaakt van een materiaal dat Bugatti hoogstpersoonlijk aan de aliens in Area 51 heeft ontfutseld. 

Snel meer over de Chiron, bijvoorbeeld in het komende nummer van TopGear Magazine, waarin we een exclusieve fotosessie met talrijke tot nu toe buitensporig geheime details zullen brengen. 

 

Reacties

Meer van TopGear