Zul je net zien. Heb je eindelijk een goed bochtenbuffet als de Gotthardpas voor je liggen, zit er een slome camper voor je. Het is altijd hetzelfde verhaal. Nou is een camper inhalen met 1.500 pk niet zo’n probleem, maar wel als er nog drie auto’s tussen zitten. Deze situatie zorgde voor een poenige crash in Zwitserland, gisteren rond het middaguur. De schade liep in de miljoenen euro’s, zo meldt de politie.

De Zwitserse politie omschrijft het ongeluk wat cryptisch en benoemt geen autotypes, maar de plaatsen waar de bestuurders wonen. Wat we ervan maken, is dat de Bugatti Chiron het treintje van vier auto’s wilde inhalen. Vooraan reed een camper en dat ging de bestuurder niet snel genoeg. De Porsche 911 vóór de Chiron kreeg op precies op hetzelfde moment het idee om in te halen, met een crash als gevolg. De 911 tikte een Mercedes aan en beide voertuigen kwamen tegen de stenen blokken tot stilstand.

De Bugatti Chiron-bestuurder kon zijn auto op de weg houden, maar kwam toen in botsing met de camper. Eén persoon raakte gewond tijdens het ongeluk en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de Zwitserse politie bedraagt de schade in totaal 3,4 miljoen euro – al ziet het er meer uit alsof er 3,4 miljoen euro aan auto’s betrokken is bij het ongeval – niet alles is direct afgeschreven, natuurlijk. De Gotthardpas werd tijdelijk afgesloten om alles op te ruimen.

Bugatti Chiron en Porsche 911 crashen op Gotthardpas

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)