Het internet smulde enkele dagen geleden van de nieuwste Bugatti Chiron in Nederland. De groene hypercar van Jeroen van den Berg ontving inmiddels een setje gele platen en daarmee was het jachtseizoen voor autospotters geopend. En door de geschoten foto’s viel iets op: de Bugatti Chiron is op kenteken een leaseauto. Misschien wel, nee: hoogstwaarschijnlijk de duurste leaseauto van Nederland.

Wat kost de duurste leaseauto aan bijtelling per maand?

De Bugatti Chiron kostte volgens de kentekengegevens 3.383.191 euro. Als we een willekeurige bijtellingscalculator aanslingeren voor een indicatie, zien we dat de bruto bijtelling per maand 62.025 euro bedraagt (netto iets van de helft). Met een leaseauto ben je overigens niet verplicht om bijtelling te betalen als je alle kilometers zakelijk kunt wegschrijven.

Wat de financiële constructie exact is en of er bijtelling wordt betaald voor deze Bugatti Chiron, durven we niet te zeggen. We hebben ook veel te weinig verstand van deze zaken om hier een inhoudelijke reactie op te geven, behalve we dat we ons niet kunnen voorstellen dat er in Nederland een duurdere leaseauto is.

Dank aan spotter Divo van Autogespot voor de foto’s

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)