Pas maar op wat je tegen je kids zegt, alles kan ooit een keertje terugkomen. Op een goede of een slechte manier. Bugatti maakt samen met de Londense juwelier Asprey een chique eitje, omdat de vader van Ettore Bugatti ooit heeft gezegd dat hij gek is op eieren. Niet omdat hij nou zo’n fan is van cholesterol, nee, Carlo Bugatti vond eieren ‘de puurste perfecte vorm van de natuur’.

Bugatti en Asprey maken maar 111 stuks van het ‘object’. Bij de eerste 101 eitjes variëren de prijzen van ongeveer 18.000 euro tot 45.000 euro. De laatste tien exemplaren zijn nog een tandje specialer. Bij deze eieren worden er wat extraatjes op gelijmd waardoor de waarde stijgt naar zo’n 180.000 euro. Gelukkig is dit wel een gevalletje twee halen, één betalen. Je krijgt er ook een NFT bij.

De Royale Edition van het ei heeft een huid van koolstofvezel met daar omheen wat linten van zilver met daar dan weer diamanten in verwerkt. De open vlakken koolstofvezel worden gesierd door dansende olifantjes. Dat is geen referentie naar de Disney-film Fantasia, maar de mascotte van de Bugatti Type 41 Royale. De sculptuur daarvan is ontworpen door Ettore’s broer met de toepasselijk naam Rembrandt.

Geen eigeel in het ei van Bugatti

Het ei van Bugatti en Asprey open je met een ‘complex scharnier’. Aan de binnenkant vind je een zilveren afbeelding van het Chateau Saint Jean. Dat stulpje in Molsheim kocht Ettore Bugatti in de jaren twintig en fungeert nu als het hoofdkwartier van Bugatti. Vóór het chateau staat een klein zilveren schaalmodel van de Type 41 Royale.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear