Wat ons betreft is de sleutel van een Bugatti Chiron van onschatbare waarde. Het is letterlijk en figuurlijk de sleutel tot 1.500 pk (of nog 100 pk extra bij de Super Sport en Super Sport 300+). Om al dat vermogen te ontgrendelen, heeft Bugatti een geinige gimmick in de vorm van een extra sleutel. Met deze Speed Key kun je de topsnelheid vrijspelen. Nu blijkt dat je die sleutel beter niet kunt kwijtraken.

Autoverzamelaar Steve Hamilton is een gelukkige eigenaar van een Bugatti Chiron. In een video op zijn YouTube-kanaal laat hij zien wat je kwijt bent aan tien jaar onderhoud van een Chiron. Een grote beurt die hij elke vier jaar laat doen, komt al neer op zo’n 30.000 euro. Daarnaast raadt Bugatti aan om zeer regelmatig een nieuwe set banden onder de Chiron te laten schroeven. Prijskaartje: ongeveer 4.000 euro.

Prijs voor een nieuwe sleutel van de Bugatti Chiron

Een onvoorziene uitgave was dat Hamilton de Speed Key van zijn Chiron verloor. Omdat er maar eentje per auto wordt geleverd, moest hij een nieuwe bestellen. Dat kostte hem ongeveer 12.000 euro. Koekkoek! We zullen maar zeggen dat als je een Chiron kunt betalen, je 12.000 euro ook wel kunt missen. In de video hieronder vind je de rest van de lange lijst aan kosten voor het onderhouden van een Chiron.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)