Het F1-circuit in Monaco is niet alleen glamoureus en ontzettend listig, maar ook een goede plek om een avondje te stappen. De op een na laatste bocht is vernoemd naar het uitgaanscentrum dat aan de binnenkant van de bocht zit, La Rascasse. Zoals het Monaco betaamt, zullen de prijzen voor een avondje uit er niet om liegen. Dat geldt ook voor de auto’s tegenover La Rascasse. In de laatste sectie van het F1-circuit in Monaco opent Bugatti een nieuwe showroom.

Monaco en Bugatti sluiten uiteraard naadloos op elkaar aan, maar het Prinsdom en het supercar-merk gaan ook way back. De allereerste GP in Monaco werd gewonnen door William Charles Frederick Grover in een Bugatti Type 35B. Mocht je ooit eens in Monte Carlo komen, dan vind je aan de binnenkant van de eerste bocht van het circuit een beeld van Grover in zijn Type 35B. Drie jaar later won de Monegask Louis Chiron zijn thuisrace. Zijn achternaam verbindt je inmiddels gemakkelijk met het merk.

Presentatie van de Bugatti-showroom in Monte Carlo

Voor de opening van de nieuwe showroom liet Bugatti wat speciale modellen naar Monaco komen. Denk aan de W16 Mistral, een La Voiture Noire, een Centodieci, een Divo en een speciale Chiron Pur Sport ‘Grand Prix’. Je gaat je bijna afvragen wanneer de Bugatti Chiron ‘Monaco La Rascasse’ om de hoek komt kijken. Hendrik Malinowski, managing directeur van Bugatti, zegt: ‘We zijn verheugd om ons nieuwe thuis in Monaco te openen. Dit zijn de straten waar Bugatti lang geleden geschiedenis heeft geschreven.’

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie