Je moet zeker al een paar weken je bed niet uitgekomen zijn als je de afgelopen tijd niets gelezen of gehoord hebt over burn-outs. Vooral veel twintigers en dertigers hebben tegenwoordig last van een burn-out en het is volop in het nieuws. Misschien ligt een burn-out bij jou ook wel op de loer. En hoewel een aantal mensen het lijkt te doen omdat het hip is, kun je maar beter een burn-out voorkomen. Als vooroplopende bron van degelijk consumentennieuws geeft TopGear graag tips hoe je het best een burn-out voorkomen kunt.

Doe rustig aan

Burn-outs veroorzaak je door alles te snel en te overdreven te willen doen. We leven in een maatschappij met veel prestatiedruk. Maar soms moet je even tot tien tellen, diep inademen, de koppeling rustig laten opkomen en maar lichtjes gas geven. Vooral bij auto’s met veel vermogen zullen de wielen snel hun grip verliezen als je de koppeling te snel laat opkomen en te gretig op het gas gaat. Een burn-out is het gevolg.

Zorg voor minder druk

Het kan zomaar zijn dat je bandenspanning te hoog is. Hierdoor neemt de grip af en zul je merken dat je banden sneller doorslippen. Het gevolg hiervan zijn driftbuien en een verhoogde kans op een burn-out.

Zorg voor meer beweging

Slechts weinig auto’s hebben het vermogen om een rolling burn-out te maken. Zorg dus dat je auto in beweging is als je plankgas geeft. Dan is de kans zeer klein dat je auto een burn-out doet. Een Koenigsegg Regera zonder ESP is bijvoorbeeld erg gevoelig voor een burn-out.

Zorg voor nieuwe dingen in je leven

Vernieuwing in je leven kan veel doen. Een verse set banden doen wonderen voor je grip. Oud, uitgedroogd rubber zal snel doorslippen en voor een gewelddadige burn-out met veel rook zorgen. Neem dus maatregelen.

Accepteer dat je niet de enige bent

Een burn-out kan weleens voorkomen. Sterker nog: het overkomt de besten. Kijk naar de wereldberoemde Ken Block: die staat haast permanent onder prestatiedruk en heeft geregeld last van een burn-out. De dappere rallycoureur komt er met trots voor uit en maakt er zelfs video’s over.

Heb jij tips waarmee je een burn-out voorkomen kunt? Deel ze zeker!

Reacties

  • Cardude_08 heeft op 20 september 2022 geschreven:

    Goeie info, het heeft me diep geraakt dit

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear