Alles in het leven kent een eerste keer. De eerste keer op een circuit, de eerste keer onbeperkt spareribs eten en zo ook de eerste keer stunten met je eigen auto. Het lijkt erop dat de achttienjarige knaap in deze Mercury Grand Marquis een van zijn eerste burn-outs doet. Zijn gestuntel leidt tot een drift die eindigt boven op een benzinepomp – die vervolgens in de fik vliegt.

De ongemakkelijke situatie vind plaats in het plaatsje Gates in Amerikaanse staat New York. Om 4:55 uur ‘s nachts krijgt de lokale politie een melding binnen van een brand bij een benzinepomp. Het brandje bleek mee te vallen, maar er was geen dader te bekennen. Gelukkig had een getuige een deel van zijn kentekenplaat gezien en deze informatie gedeeld met de agenten.

De burn-out die de benzinepomp in de fik zet

Uit de beelden van de bewakingscamera’s die je hier beneden ziet, maakt de politie op dat het gaat om een Mercury Grand Marquis. Door deze informatie, samen met het deel van de kenteken, wisten de agenten de dader op te sporen. Ze vonden de Mercury terug met schade aan de voor- en achterkant. Kon niet missen dus.

De achttienjarige eigenaar van de auto gaf zijn daden toe en kreeg in eerste instantie een boete die later werd ingetrokken, zodat het een rechtszaak kon worden. Wat zijn straf ook mag zijn, de jonge bestuurder mag van geluk spreken dat het slechts bij dit brandje bleef. Voor hetzelfde springt het vuurtje over en staat binnen de kortste keren het hele tankstation in lichterlaaie.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)