Het was een mooie tijd, maar na zestien jaar mag de Cadillac CTS-modelnaam met pensioen. De Cadillac CT5 is hier om hem op te volgen. Het idee achter de auto is onveranderd: een luxesedan met Europese rijeigenschappen de BMW 5-serie in zijn vizier.

De Cadillac CT5 is het kleinere broertje van de Cadillac CT6, maar dat deed de naam van de auto waarschijnlijk al vermoeden. Qua motoren heb je de keuze uit een 3,0-liter V6 met twee turbo’s en een 2,0-liter viercilinder turbo. Je kunt kiezen uit zowel achter- als vierwielaandrijving. Een tientraps automaat behoort tot de standaarduitrusting.

Specificaties Cadillac CT5

Over de prestaties wordt door Cadillac nog met geen woord gerept. De vier- en zescilindermotoren uit de huidige CTS zijn goed voor respectievelijk 276 pk en 426 pk. Je kunt er vergif op innemen dat de Cadillac CT5 vergelijkbare cijfers tentoon gaat spreiden. Overigens is de huidige twin-turbo V6 niet leverbaar in Nederland. Dat de CT5 V6 eenzelfde lot is beschoren, ligt in de lijn der verwachting. Iets met exorbitant hoge BPM op grote motoren die qua uitstoot niet per se op onze markt gericht zijn.

Er valt meer te kiezen dan motoren alleen. Qua uitrustingsniveau kun je gaan voor de Luxury of de Sport. Waarbij het sportmodelletje het voorzien heeft op je volwassen zusje en de luxevariant eerder gaat voor je vrijgezelle schoonmoeder. Wat we bedoelen: de sportieve versie oogt wat agressiever. Of er, zoals bij zijn voorganger, nog een V-versie van de Cadillac CT5 volgt met de V8 uit de Corvette, is nog niet bekend. Maar we hopen het van harte.

ASMR-campagne

Om je verder te overtuigen, heeft Cadillac een zeer millennial-proof campagne bedacht. Ze gaan je verleiden middels ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response – kriebels en tintelingen, in feite), waarbij de nadruk wordt gelegd op typische CT5-geluiden. Denk aan motorgeluid en een tease van het Bose-geluidssysteem. Al kun je je afvragen of dat overkomt, via je lullige telefoonspeakertje. Zodra de campagne loopt, posten we ‘m hier: mag jij aangeven hoe stijf je nekharen overeind gaan staan.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear