Wat gebeurt er als 900 pk op hoge snelheid kennis maakt met modder en zand? Een bobbeltje wordt een schans. Een lange drift verandert in een korte vlucht, zoals je op de foto’s kunt zien.

Dit gebeurde in 2011 voor de finale van de Amerikaanse offroad-races in Arizona. Liam had het rijk alleen, geen verkeer, niemand anders om de schuld te geven. ‘Ik raakte licht uit koers in het voorgaande stuk, waardoor ik verkeerd de bocht inging’, vertelt hij. Dus in plaats van met de heuvel mee te rijden, reed hij er tegenop en vloog zijn auto richting hemel.

Hoe voelde dat? ‘Gelukkig heb ik al wat koprollen geoefend in het verleden’, zegt hij. ‘Het is leuk. In eerste instantie word je zenuwachtig, maar als je vaart mindert weet je dat je overlevingskansen stijgen. Vorig jaar op Lydden Hill had ik een nare, ik ging negen keer over de kop. Vier en een halve keer daarvan zonder de grond te raken.’

Na de landing vloog de truck in brand. Liam wist te ontsnappen met enkel een verstuikte enkel. De volgende dag stond hij weer aan de start. Hij eindigde als vijfde en bleef verder veilig aan de grond.

Aantal punten voor de prestatie op een schaal van 1 op 10
8,9

Helaas is er geen online video van dit incident beschikbaar, maar hieronder kun je de klappen op Lydden Hill bekijken waar Liam aan refereerde. Plus nog een extra ongelukje van hem dat we tegenkwamen.

 

 

Reacties