Met het risico dat we ervan beticht worden dat de overheid ons sponsort (goed, we ontvingen inderdaad ook stufi van Ome Duo), toch nog een berichtje over het aanbod van Domeinen Roerende Zaken. De instantie die verantwoordelijk is voor het veilen van geconfisqueerde spullen is deze maand een snoepwinkel voor de autoliefhebber. Hierbij een overzichtje wat er nog meer staat, naast die zeldzame Mercedes 600 Pullman. Nog eventjes voor de duidelijkheid: wij verkopen deze auto’s dus niet (dit hebben we al een paar keer telefonisch moeten uitleggen, vandaar). Je moet bieden op de website van Domeinen. Als jij het hoogste bod plaatst én het bod is hoog genoeg, mag jij de auto kopen voor dat bedrag. Er komt nog wel 15 procent bovenop, hou daar rekening mee. Van geen van deze auto’s weten wij de technische staat, dus het is altijd een risico dat je neemt.

Audi RS2

Audi verkocht de voorvader van de huidige RS 4 nog als RS2 Avant. Een nog vreemder feit is dat Porsche de RS2 Avant bouwde, en wel in de Rossle-Bau-fabriek in Zuffenhausen. De vlotte gezinsbak was direct een succes. Porsche moest 600 auto’s extra bouwen om aan de hoge vraag te voldoen. Alsnog een zeldzaamheid, dus. De vijfcilinder turbo produceert 315 pk en 410 Nm. De tellerstand van dit zilverkleurige exemplar is 107.007 kilometer.

Audi RS 6 V10 (C6)

Het hoeft niet helemaal je smaak te zijn, maar dit is eigenlijk wel hoe je hem wilt. Een Audi RS 6 met V10-motor in de kleur Nogaro Blue, de kleur waarin de bovenstaande RS 2 ook geleverd werd. De eerste eigenaar koos ook voor de blauwe accenten in het interieur. De huidige RS 6 wordt niet meer als sedan geleverd, maar deze generatie werd dat nog wel. De V10 met twee turbo’s is goed voor 580 pk en 650 Nm. De afgelezen tellerstand is 143.673 kilometer.

Porsche 911 GT3 (996)

Zelfs als je geen fan bent van de 996-generatie 911, moet je deze GT3 kunnen waarderen. De atmosferische 3,6-liter zescilinder produceert een bescheiden 360 pk, goed voor een 0-100-tijd van 4,8 seconden. Snelheid in een rechte lijn is niet waar je deze GT3 voor koopt, dat is de rijbeleving en het plezier op het circuit. Het kan bovendien een zeer wijze investering zijn. De NAP-logische tellerstand van deze Porsche is 38.157 kilometer.

Porsche 356 Speedster

Dit is een lastige. We durven niet te zeggen of dit een echte Porsche 356 Speedster is, of een replica. Zeker is dat de motor ontbreekt, dus een matching numbers-exemplaar bouwen, wordt lastig. Volgens de teller staat er nog geen 15.000 kilometer op, maar dit kan net zo goed 115.000 of 215.000 zijn, want de teller heeft maar vijf cijfers. Mocht ie gaan voor een zacht prijsje, dan is het hoe dan ook een leuk project, want zelfs de replica’s zijn leuk geld waard.

Mercedes-AMG E 63 zonder wielen

Ook hier geldt: je moet het maar durven. In de catalogus staat een Mercedes-AMG E 63 zonder wielen. Daarnaast ontbreken er diverse interieurdelen van deze Duitse auto. De kilometerstand is onbekend. Mocht alles functioneren, dan levert de 5,5-liter V8 in deze Merc 557 pk.

Rode BMW M6

Een BMW M6 is al vrij smakelijk, maar deze draagt zijn rode lak wel erg goed. Vorige maand werd hij ook al aangeboden, maar blijkbaar bood niemand hoog genoeg. Deze maand dus in de herkansing. De tellerstand van deze M6 is 53.280 kilometer.

Ander mooi spul

Daarnaast zien we de Audi S8 van eerder wederom in het aanbod, de Rolls-Royce Phantom die blijkbaar niemand wil en er staat nog een leuke Peugeot 308 GTI in het aanbod. Zoals elke maand is er een voltallig aanbod aan GTI’tjes van Volkswagen. Die schijnen nogal populair te zijn onder geboefte. De volledige catalogus vind je op de website van Domeinen.

Reacties

 • Anoniem heeft op 7 mei 2021 geschreven:

  Moet je is kijken naar de v klasse hebben ze meer op geboden dan deze nieuw kost dan nog opgeld en misschien BTW.

  Reageer
 • Roël heeft op 1 mei 2021 geschreven:

  Ik zie soms auto’s bij de domeinen voorbij komen waarvan ik denk dat het wel een leuke aankoop zou zijn voor een goedkope tweede auto maar durf nooit de stap te zetten..

  Reageer
 • Roeland heeft op 30 april 2021 geschreven:

  Bij het scrollen door de kavels vond ik ook een zitmaaier en mini tractor. Dat laat me nadenken over het “waarom”. Werden deze gebruikt op een wietboerderij, om coke te versnijden, om als zogenaamde tuinman een inbraak te plegen… ???

  Reageer
 • Speedster heeft op 29 april 2021 geschreven:

  een echte Porsche 346 Speedster, dat moet altijd wel een replica zijn……. origineel 356 🙂

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)