Het mag geen geheim zijn dat snuffelen in de catalogus van Domeinen een van onze ‘schuldige pleziertjes’ is. Lezers denken zelfs dat we aandelen hebben (we verzekeren je: niet meer dan jij). Elke maand zijn we weer benieuwd hoeveel GTI’tjes er nu geconfisqueerd zijn. Bij een Ford Fiesta ST zonder velgen en brandschade in het interieur worden we enthousiast van de potentie, want dat is een perfecte basis voor een leuke circuitauto. Alleen de twijfelachtige modificaties die vaak aanwezig zijn, zijn al de moeite van het snuffelen waard.

Naast de Audi RS 6 V10 van gisteren, staan er nog twee bijzondere Audi’s te koop. Deze maand biedt Domeinen Roerende Zaken twee keer een Audi S8 aan van twee verschillende generaties. De oudste S8 werd onsterfelijk gemaakt door de film The Transporter 2 met Jason Statham. Deze Audi gebruikt een 5,2-liter V10 met 450 pk voor een 0-100-tijd van 5,1 seconden. De tweede Audi S8 is een ‘Plus’ met 605 pk. Hoewel deze generatie S8 twee cilinders mist, is de 0-100-tijd van 3,8 seconden fors korter. De topsnelheid van de S8 Plus ligt op 305 km/u.

Verstandige aankopen?

Dat is altijd maar de vraag bij Domeinen. Het is altijd onbekend hoe ze beland zijn bij een veiling van de overheid en wat er precies mee gebeurd is. De S8 Plus komt uit 2017 en de teller leest 79.131 kilometer, er zou dus nog genoeg leven in moeten zitten. De S8 met V10-motor uit 2006 reed al 194.132 kilometer. In zo’n lang leven kan er een hoop gebeurd zijn. Er is in ieder geval geen minimumbod. Dus wellicht kun je wat geld bij elkaar sprokkelen en een leuke bieding doen.

Advertentie

Reacties

  • Miguel heeft op 27 februari 2021 geschreven:

    Ik vind ze maar niks

    Reageer
  • Remon heeft op 26 februari 2021 geschreven:

    Toen het interieur nog met mooie materialen werd gemaakt!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie