Het woord Thriftmaster kun je vrij vertalen naar ‘Kringloopmeester’ – wat een uitstekende tekst is voor een los zittende trui van een te duur Amsterdams boetiekje. De naam was toepasselijk voor de Chevrolet Thriftmaster, een pick-up die destijds bedoeld was voor wie niet al te veel wilde uitgeven. Deze Chevrolet Thriftmaster van het bedrijf Icon voldoet niet helemaal meer aan de omschrijving.

Speciaal hout voor de laadbak

Niet alleen is hij tot in de puntjes gerestaureerd, hij krijgt van het bedrijf een nieuwe V8-motor met 405 pk en 584 Nm. Een LS3, voor de liefhebbers. En dat is niet eens het bijzonderste aan deze pick-up. De laadbak is bekleed met walnoothout dat de Japanse Shou Sugi Ban-behandeling kreeg. Hierbij verkolen ze de toplaag, laten ze het hout koelen en brengen ze olie aan.

De prijs is onbekend

Het chassis is volledig nieuw en Icon monteerde instelbare schokdempers. Zespots Brembo-remmen moeten de boel veilig tot stilstand brengen. Wat dit opgewaardeerde koopje nu moet kosten is niet bekend, maar hou er zeker rekening mee dat de Chevrolet Thriftmaster van Icon fors duurder is dan een nieuwe Chevrolet Silverado.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie