Sluit je ogen en beeld je in dat je een Lamborghini Countach in de garage hebt staan. Vertel nu eens wat je ermee zou willen doen? Er alleen naar kijken en er niet mee rijden? In dat geval kun je de eigenaren de handen schudden. In het 33-jarige bestaan van de auto, is er geen eigenaar die echt gebruik heeft gemaakt van deze Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition.

Van zijn zuurverdiende centen koopt een arts uit Detroit in 1990 een Lamborghini Countach met 138 kilometer op de teller voor een bedrag wat nu zou neerkomen op zo’n 580.000 euro. In de zeventien jaar dat hij zijn auto in bezit heeft, kijkt hij waarschijnlijk vaak naar de Countach, maar rijden zit er niet bij. In totaal rijdt hij in 17 jaar slechts 13 kilometer met zijn auto.

Countach met de laagste tellerstand ter wereld

In 2007 koopt de dealer de Countach terug. De jaren daarna blijft de auto staan in een autocollectie in Ohio, waar alleen wordt gereden om de onderdelen gesmeerd en gangbaar te houden. De huidige eigenaar koopt de auto in 2020 en drie jaar later staat de auto bij RM Sotheby’s te wachten op het volgende baasje. De tellerstand van de Lambo is nu net geen 250 kilometer.

De V12 zorgt ervoor dat deze Countach van 0 naar 100 in 4,7 seconden kán gaan. Al is de vraag of iemand dat ooit gedaan heeft in deze auto. De topsnelheid aan van 295 km/u zal ook nooit aangetikt zijn. De zwarte Lamborghini staat zelfs nog op zijn originele Pirelli P Zero-banden uit de jaren negentig. Misschien moet je die wel even wisselen.

De auto wordt donderdag in Amerika geveild. Naar schatting moet de Countach 25th Anniversary Edition tussen de 450.000 en 900.000 euro opleveren. De verkoper denkt dat dit misschien wel de Countach met de laagste tellerstand ter wereld is. Vergeet je hem niet even in te rijden?

Reacties

  • Peter heeft op 29 januari 2023 geschreven:

    Meest iconische lamborghini ooit.
    Maar naar mijn weten kosten ze toen rond de 400.000 gulden.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)