Voor The Wolf of Wall Street vond regisseur Martin Scorsese het nodig om een échte auto te gebruiken bij de scène waarin Jordan Belfort (gespeeld door Leonardo DiCaprio) onnuchter in zijn Countach stapt. Een imitatie-auto zou op een andere manier deuken dan het echte werk, zo dacht de regie. Daarom kwam er een échte Lamborghini Countach 25th Anniversary van een paar ton die total loss mocht. Te achterlijk voor woorden natuurlijk om zo’n auto voor een filmscène te slopen, maar goed. Die specifieke auto kan nu van jou zijn.

Mocht je trouwens liever de onbeschadigde Countach uit The Wolf of Wallstreet willen hebben? Want die is er ook nog. Ga dan naar de veiling van RM Sotheby’s op 8 december in New York. Oh, vergeet niet tussen de anderhalf en twee miljoen mee te nemen. Ergens rond die koers verwacht het veilinghuis te hameren voor de Lambo. Hoe dan ook, terug naar het gesloopte exemplaar.

Na de opnames van The Wolf of Wallstreet werden de goede onderdelen van de kapotte Countach los verkocht. De voorruit zou bijvoorbeeld verpatst zijn voor 50.000 dollar. Klinkt als teveel. Maar er lijkt nu wel weer een nieuwe voorruit in te zitten. Om de Lambo-nerds nog even te strelen, zijn hier de specificaties van die speciale Countach. Een 5,2-liter V12 zorgt voor 455 pk en de topsnelheid is 298 km/u. Er zijn er trouwens 650 van gemaakt.

De gecrashte Lamborghini Countach uit The Wolf of Wallstreet is even duur als de onbeschadigde Lambo

De gecrashte Lamborghini Countach uit The Wolf of Wallstreet gaat bij Bonhams onder de hamer. Ze houden de veiling trouwens bij het F1-weekend in Abu Dhabi, op zaterdag kun je na de kwalificatie bieden op de bekende filmauto. Ook dit veilinghuis verwacht tussen de 1,5 en 2 miljoen dollar op te halen voor de Countach. Je leest dat goed: 1,5 miljoen of meer voor een gare Lambo.

Als wij zouden moeten kiezen dan bieden we zeker en alleen op de onaangetaste versie. Oh, je krijgt nog wel wat goodies bij de verfrommelde Countach. Wat dacht je van het kostuum dat DiCaprio droeg tijdens zijn scène met die Countach? Of een regisseursstoel en klapbord van Scorsese met drie handtekeningen: van de regisseur, van DiCaprio en van acteur Robbie? Klap op de vuurpijl zijn twee DVD’s van de film. Gaat het jou overhalen om de kapotte Lambo te kopen?

Gecrashte Lamborghini Countach The Wolf of Wallstreet

Reacties

  • Chris heeft op 3 november 2023 geschreven:

    Zo zonde is dat niet, het is een hopeloze auto, om erin en eruit te gaan is al heel moeilijk, laat staan achteruit ermee rijden.

    Zwaar overgewaardeerd.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)