Als je nog een mooie gelegenheid zocht om je laatste potje oude Quaaludes te poppen, dan is dit het moment. Let wel even op de vertraagde werking. De Lamborghini Countach uit Wolf of Wallstreet kan binnenkort van jou zijn. Tijdens op opnames werden twee exemplaren gebruikt, waarvan eentje onbeschadigd bleef – en die wordt binnenkort geveild.

Zelfs zonder zijn rolletje in Wolf of Wallstreet zou dit een bijzonder koopje zijn geweest. Het gaat om een Lamborghini Countach 25th Anniversary. Deze speciale uitvoering draagt verbeteringen die door niemand minder dan Horacio Pagani te zijn ontwikkeld. Ook zouden er slecht twaalf witte exemplaren met een wit interieur geleverd zijn in Amerika.

Dat het een Amerikaans model is, zie je door de minder sierlijke voorbumper. In de VS kennen ze andere veiligheidseisen, vandaar het gekke opzetstuk. RM Sotheby’s verwacht dat deze bekende Lamborghini Countach ergens tussen de 1,5 en 2 miljoen dollar gaat opleveren. Op 8 december gaat de auto onder de hamer in New York. Of wacht je liever tot de Countach uit Cannonball Run ooit weer te koop komt?

Wat is er met de beschadigde Lamborghini Countach uit Wolf of Wallstreet gebeurd?

Volgens regisseur Martin Scorsese zou een replica niet lekker kreukelen. Daarom kochten ze voor de productie van de film – die inmiddels tien jaar oud is – een echte Lamborghini Countach 25th Anniversary om te crashen. De prijs was toen 700.000 dollar. Na de opnames werden de goede onderdelen van het wrak los verkocht. De voorruit zou naar verluidt bijvoorbeeld verpatst zijn voor 50.000 dollar. Dit is dus de enige Lamborghini Countach uit Wolf of Wallstreet die nog bestaat.

Advertentie

Reacties

  • Dave heeft op 11 augustus 2023 geschreven:

    “minder sierlijke voorbumper” is wel het understatement van de maand.

    Reageer
  • Oddlobster heeft op 11 augustus 2023 geschreven:

    De enige mooie Lambo, hopelijk laat de nieuwe eigenaar hem heel!😜

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie