De gifbeker van Renault was na de teleurstellende GP van Duitsland nog niet leeg. Onderweg naar het laatste raceweekend voor de zomerstop crashte een Renault F1-truck op de snelweg. De vrachtwagen stak de tegenoverstelde rijbaan over en belandde met de cabine in de berm.

Het was al bekend dat de chauffeur niet gewond was geraakt. Renault meldt vandaag dat hij het goed maakt en dat hij inmiddels naar huis is. Ook zeggen ze dat er geen belangrijke goederen in de truck zijn beschadigd. De crash zou geen hinder veroorzaken voor Renaults deelname aan de aankomende GP; de voorbereidingen lopen als gepland. Hopelijk heeft het team vanaf nu meer geluk.

Dat er niets beschadigd is, scheelt uiteraard een hoop ellende. De logistiek van een F1-team is een bijzonder lastige puzzel. Ongetwijfeld zijn er noodplannen voor dit soort gevallen en misschien hadden ze, gezien de naderende zomerstop, ook wel een gevulde trailer over. Maar die kan ook zomaar al op een vrachtschip richting een ander circuit staan.

Tweet van Renault

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)