Zelfs als je de centjes bij elkaar hebt gesprokkeld om een Purosangue te betalen, dan moet je Ferrari nog lief aankijken in de hoop dat je er überhaupt eentje mag kopen. En dan is ie ook nog de komende twee jaar uitverkocht. Gaat het je toch niet om de V12, maar wil je indruk maken op de buren? Koop dan wat Ferrari-logootjes op AliExpress en ga voor deze nieuwe Toyota Crown Sport.

Vooruit: als je ook maar een beetje goed kijkt, dan zie je snel genoeg dat dit geen échte Ferrari Purosangue is. En anders verraadt het geluid van de viercilinder met een CVT-automaat je wel. Voordat je naar de dealer hobbelt: de Crown Sport komt niet naar Nederland. Wel zal hij leverbaar zijn in ’40 landen en regio’s’, dus je zult er zelf eventjes eentje moeten importeren.

De naam Crown is trouwens niet nieuw. Sinds 1955 is het de naam van een luxe sedan. Nu wordt het een familie van vier modellen. Naast deze Crown Sport, komt Toyota in Japan met nog drie andere Crowns: de Crossover (bruin in de galerij), de Estate (geel) en de Sedan (grijs). Ze dragen ook allemaal het Crown-logo op de neus in plaats van het Toyota-logo

De andere Crowns

De modellen uit de Crown-familie krijgen dus geen gekke V12 of zelfs een V6, maar een 2,5-liter viercilinder met hybridetechniek. De nieuwe auto’s waren vorig jaar al bekendgemaakt, maar vandaag laat Toyota weten dat ze in de herfst willen beginnen met het leveren van de Sport als hybride. De plug-in hybride komt in de winter. De prijzen zijn nog niet bekend.

Advertentie

Reacties

  • Trixie heeft op 8 mei 2023 geschreven:

    Vooral in het rood lijkt hij op een rode auto uit Modena. In het bruin valt hij dus al snel door de mand.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie