Als alle Italiaanse merken wegkomen met beschrijvende namen (‘Quattroporte’ betekent gewoon ‘vier deuren’), waarom Dacia dan niet? Aanschouw daarom hier de Dacia Bigster. En nee, hij heet niet zo omdat ie drachtig is. Het is simpelweg een groot ding. Dacia noemt hem zelf ‘ruim, robuust en trouw aan de stijl van Dacia’. Met 4,6 meter lengte is de auto niet zo enorm als een Bentley of een Rolls-Royce, maar wel langer dan bijvoorbeeld een Roomster. Alleen de Lodgy is langer.

Is dat allemaal niet wat overdreven voor een ‘no-nonsense-merk’ als Dacia? Zeker niet, want de Dacia Bigster heeft ‘alles wat je nodig hebt, maar niets minder, met een stoere outdoor-uitstraling’. De Y-vormige verlichting vóór en achter ga je trouwens terugzien op alle nieuwe Dacia’s, aangezien dat onderdeel is van de nieuwe ontwerptaal. Er zouden geen overbodige versierseltjes zijn gebruikt zoals nep-aluminium. De beschermdelen zijn enkel van gerecycled plastic.

Wat zijn de specificaties van de Dacia Bigster Concept?

Er zijn geen definitieve specificaties. Het merk zegt dat Bigsters ‘kunnen worden geleverd met hybride aandrijflijnen en aandrijflijnen voor alternatieve energie’. Nader te bepalen, dus. De productieversie van de Dacia Bigster moet verschijnen vóór 2025. Tegen die tijd komt er ook een nieuwe Lada Niva, die ongetwijfeld veel techniek zal delen. Die Niva krijgen we waarschijnlijk niet in Nederland, helaas.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)